Onko kiire nykypäivän hyve?

5.1.2024

Onko kiire nykypäivän hyve?

Onko kiire nykypäivän salainen megatrendi?  Kalenterista on tullut monelle piiskuri ja vapaat minuutit huutavat ottajaansa. Meillä on kulttuurissa ja organisaatioissa rakenteita, jotka ylläpitävät kiirettä, vaikka se ei ehkä ole perimmäinen tarkoitus. Työnohjaus auttaa jäsentämään ajatuksia ja saamaan näkökulmia omaan tilanteeseen.

 

Mistä kiire tulee?

Mikä ajaa meidät kiireen valtaan? Onko se trendikästä olla kiireinen vai mitä me haluamme viestittää muille sillä, että olemme koko ajan kiireisiä? Onko kiire nykypäivän hyve? Näitä kysymyksiä olen pohtinut asiakkaideni kanssa viime vuosina.

Kiire sekä ajanhallinnan ja palautumisen haasteet ovat osalle työssäkäyviä todellisia ongelmia. Vaikuttaa siltä, että varma tie päätyä asiakkaaksi työnohjaukseen on olla koko ajan kiireinen, ajaa oma jaksaminen kortille ja ottaa tämä esihenkilön kanssa puheeksi.

Ajanhallinnan haasteita pidetään helposti yksilön omina ongelmina, vaikka siellä taustalla voi olla erilaisia rakenteita, jotka luovat tai ylläpitävät kiireen tuntua. Esimerkiksi työtehtävän menestyksekkäästä hoitamisesta voi saada palkinnoksi lisää tehtäviä tai vastuuta. Meillä on jatkuvaa aikapainetta saada tehtäviä valmiiksi.

 

Työnohjaus

Kiire voi olla joillekin myös status. Kiireinen henkilö mielletään äkkiseltään ahkeraksi, tehokkaaksi ja aikaansaavaksi, vaikka todellisuudessa hän vain kävelisi käytävällä edestakaisin avaimet kilkattaen. Kukapa ei haluaisi olla ahkera. Ja jos itse ei koe luontaisesti kiireen tunnetta, niin näistä edestakaisin kävelijöistä saa sen tunteen itseensä tartutettua.

Työnohjaus tarjoaa ajan ja paikan pysähtyä keskustelemaan ja pohtimaan omaa työtä ja siihen liittyviä ilmiöitä. Tällöin keskusteluun nousee usein ajanhallinta ja kiire. Keskustelemme esimerkiksi siitä, että oman työn hallinnan tunne on kadonnut, koska on niin kova kiire. Tai siitä, että työelämän arki on vain tulipalojen sammuttelua, koska ei ehdi tekemään muuta.

Tarvitsemme työelämässä tilaa pohtia esiin nousevia kysymyksiä. Jotkut osaavat ottaa tätä aikaa luontaisesti tai he huomaavat niitä hetkiä työpäivässä, milloin tällainen pohdinta on mahdollista tehdä. Jotkut tarvitsevat enemmän tilaa ja aikaa, että pääsevät vauhtiin pohdinnassa.

 

Miten päästä kiireestä eroon?

Kiireen lopettaminen ei ole suoritus, vaan ennemminkin prosessi.

Se vaatii pohtimista ja omien ajatusten tutkimista. Mistä kiire tulee minulle? Kuka sitä ylläpitää? Miksi reagoin asioihin niin kuin reagoin? Kun pystyy lisäämään tuntemusta itsestään, oppii huomaamaan erilaisia asioita, jotka tuovat itselle kiireen tuntua.

Tiedostamisen jälkeen voi kokeilla muuttaa omia toimintatapoja. Esimerkiksi itselle tuli aikanaan vahvasti työnhallinnan tunne, kun yksikköni laskut oli hyväksytty. Kun tämän pienen asian huomasin, pyrin aina aamulla ensimmäisenä hyväksymään edellisen päivän laskut, jolloin koko päivä oli pelastettu. Eli onko sinun työssä jotain, mikä auttaa saamaan työnhallinnan tunteen?

Toimintatapojen lisäksi voi muuttaa omaa ajattelua. Mitkä asiat ovat sellaisia, että voin oikeasti niihin vaikuttaa? Näihin oma energia kannattaa suunnata. Herkästi annamme kohtuuttomasti energiaa myös sellaisille asioille, joille emme voi mitään. Näille asioille kannattaa antaa sen veran energiaa, että pohtii, miten tällaisen asian kanssa omassa työssään elää. Me emme voi kaikkeen vaikuttaa ja aina tulee myös asioita, jotka eivät ole mieluisia, mutta niiden kanssa täytyy oppia elämään.

Voit lukea lisää työnohjauksesta täältä.

5.1.2024 Anu Nyman

Lue lisää artikkeleja samasta aiheesta